26.4.10

PRESIDENT MONTILLA EN PLENA FORMA!!!


"Estem transformant el país i dotant-lo de les infraestructures i equipaments que requereix"
Aquesta innovació que caracteritza les actuacions del govern de la Generalitat, es va plasmar també al miting de dissabte passat al pavelló de la Mar Bella de Barcelona. Amb un nou canvi de format, més modern, estil Collboni, es va donar la paraula a la gent per expressar els seus neguits, les seves inquietuts i necessitats i també per deixar clar els seus valors socials coincidents amb el socialisme català.
El President Montilla va manifestar que està en plena forma per continuar treballant perquè les polítiques socials estiguin al centre de l'acció de govern, per prioritzar la innovació, la recerca i la internacionalització de les nostres empreses, així com la formació i l'ocupació. Reiterar el compromís amb el manteniment de les indústries i les pimes catalanes, en la defensa del nostre teixit productiu, de les nostres empreses i dels treballadors i treballadores.
A les properes eleccions a la Generalitat haurem de reflexionar si volem un President catalanista i federalista, que defensa els interessos de Catalunya i dels catalans en concordància amb una Espanya plural o un president soberanísta, nacionalista i independentista depèn el moment, que vagi a Madrid a negociar la Presidència de la Generalitat i pacti amb el PP a qualsevol preu. JO HO TINC CLAR I VOSALTRES???

15.4.10

MARINA GELI, una gran política


Sílvia Peralta amb Marina Geli, Consellera de Salut de la Generalitat i Luís de la Torre d'UGT
"O tornem valors a la política o la societat estarà governada per lobbies (grups de presió)
no democràtics".
Amb aquestes paraules va començar Marina Geli el seu discurs en el marc de les sectorials de la Federació del PSC del Vallés Occidental. Us he de dir que feia temps que no escoltava un discurs amb tanta convicció i nivell polític com el de la nostra companya, recuperant el discurs dels valors socials i el compromís per la justícia social i la solidaritat, base de la nostra ideologia com a socialistes. En aquesta línia, i respecte el seu àmbit, va comentar que "la sanitat no és només gestió, és política i sobretot, política de planificació".
El model sanitari català ha estat un dels més integradors i en moments de crisi, ens hi juguem la cohesió social i la convivència, per això és important tornar als valors de defensa del catalanisme integrador.
La Consellera de Salut va fer menció de totes les actuacions de serveis a nivell sanitari que s'han desenvolupat durant aquest mandant i les que es desenvoluparan a la nostra comarca i us puc ben assegurar que mai s'havia fet tanta feina en l'àmbit sanitari. També va poder departir amb el nostre primer secretari i President del Consell Comarcal, Antoni Rebolleda, fent referència a Sant Quirze en la planificació de les properes actuacions sanitàries pel 2011.

10.4.10

OPINIONS DEL PLE


PLE MARÇ 2010
D'aquest darrer Ple municipal destacaría aquests temes:
- L'aprovació per unanimitat a atorgar el Premi Mussol de Sant Quirze 2010 al Forn J.M Valls pel seu referent històric i de tradició comercial a Sant Quirze. Hem de dir que la seva referent, la Conxita, ja havia estat presentada per l'associació Dones per Sant Quirze al Premi Dona 2010.
- L'aprovació per majoria de tots els grups polítics, excepte el PP, de la moció presentada per IC de rebuig a la candidatura del cementiri nuclear d'Ascó. El PSC de Sant Quirze va recordar les afirmacions del President Montilla en el sentit que Catalunya té més que coberta la quota d'instal·lacions nuclears, recordem que nosaltres generem el 40% de l'energia nuclear que es produeix a l'Estat i tenim 4 de les 8 centrals existents, per tant, seria convenient guardar un equilibri territorial i buscar un consens que en aquests moments no s'ha assolit.
- Finalment, cal destacar l'intens debat provocat per una de les mocions presentades per IC respecte el sistema públic de pensions, tot i coincidir amb la necessitat de fer millores en el sistema, des del PSC entenem que aquestes qüestions s'han de negociar i solventar en el marc del Pacto de Toledo des d'una perspectiva de garantia de futur i sostenibilitat.