24.7.14

DEMANEM SOLUCIONS A LA SATURACIÓ DE L'INSTITUT DE SANT QUIRZE

 




Gràcies a les negociacions s'ha aconseguit un professor més per a l'Institut de Sant Quirze


L'alcaldable, que es va reunir amb la diputada vallesana, Montserrat Capdevila, va demanar responsabilitats a la Generalit




La diputada vallesana del PSC, Montserrat Capdevila, i la candidata socialista a l'alcaldia de Sant Quirze, Silvia Peralta, s'han reunit per intentar buscar una solució a la saturació de l'únic institut de Secundària del municipi, tot demanant responsabilitats d'aquesta situació al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

L’Institut de Sant Quirze ha augmentat el nombre d’alumnes aquest curs, situant-se en gairebé 800 estudiants, uns 80 més que l'any passat. Segons
Silvia Peralta: «tot i l’increment d’alumnes, aquest curs hi han els mateixos professors, després de la reducció de 5 professionals de fa dos anys».

Els socialistes, mitjançant l'Oficina Parlamentària del Vallès Occidental, demanen ara al Departament d'Ensenyament que els faci arribar la previsió de creixement de l'alumnat per buscar solucions a la saturació «atès que som una població de 20.000 habitants i només tenim un institut, situació que està generant molts problemes».

Silvia Peralta va explicar a Capdevila que «amb el mateix personal, el centre d’educació secundària ha de conduir més grups». Durant la reunió, va recordar que una de les mesures a aplicar seria «per una banda més professorat i per l'altra que es concreti definitivament la proposta d'obrir línies d'ESO a l'escola Purificació Salas».

Tant Peralta com els membres del seu Grup Municipal, van mostrar la seva preocupació per l'actual situació, pensant en el proper curs: «Si hi ha un major volum d’alumnes amb el mateix professorat serà difícil mantenir la qualitat i excelència acadèmica que caracteritza el nostre institut».

La parlamentària Capdevila assegura que reclamarà al Govern «una planificació clara per al proper curs». A més de
Silvia Peralta, la diputada Montserrat Capdevila, es va reunir amb Antoni Rebolleda i Carles Gilabert, del PSC de Sant Quirze.